C6 & Access Virus C

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Mon Mar 28, 2011 2:22 pm

I uploaded a virus c XML map to my devices for my virus c, works great as far as switching presets within cubase but i cannot get cubase to read/write knob values. In previous versions of cubase i was able to see the midi values changing for different parameters when moving knobs etc. I can't figure this out for the life of me and im pretty sure cubase used to have no problem with this. What am i missing?

Thanks
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Mon Mar 28, 2011 7:20 pm

or does nobody use this antique anymore?
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Tue Mar 29, 2011 10:44 pm

Seriously, am i the only person on this board who uses a midi synthesizer?
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Wed Mar 30, 2011 4:01 pm

Although i do love talking to myself, i would love for someone to at least take a stab at it. I have read through the cubase help docs as well as my virus manual with no resolution. I have a feeling that it is some sort of stupid setting. I have googled myself to death!

If it is specific to the virus then i guess i will have to research further but i would like to first rule out cubase as the problem.
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Fri Apr 01, 2011 1:50 pm

Ok so i guess ill keep updating myself because the activity on this thread is astounding!

Switched out my midi cables and the in/out lights are active on my midi interface when im recording midi from virus but still not data in cubase.

I have gone through step by step in the virus manual and all settings should be correct. No midi filters are selected in cubase "midi filters" preferences either.

Any other suggestions?
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

njsmooth
Junior Member
Posts: 52
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:19 am
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by njsmooth » Fri Apr 01, 2011 2:03 pm

nevermind, i got it
Cubase 6.02 | Mac Pro Quad 2.66 | OSX 10.6.5 | Gear List on my site

Matthias513
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Jan 21, 2011 3:50 pm
Contact:

Re: C6 & Access Virus C

Post by Matthias513 » Mon Oct 01, 2012 8:23 am

Hi njsmooth,

as life goes, 1,5 years after the last post in this thread I got me a used VIrus C and am now having the exact same scenario you were describing here. Funny as history repeats ;-)

So, would you mind telling me (and others who might be reading this now or in the future) how you solved this problem? Has the Virus to be set in a certain way?

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests