Remote MIDI commands

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
noteon
New Member
Posts: 8
Joined: Wed Oct 01, 2014 4:59 pm
Contact:

Remote MIDI commands

Post by noteon » Wed Oct 01, 2014 7:20 pm

Hello
I have Cubase Elements 7 and i am building some hardware to control some of its functions for remote access,
I cannot find any remote command that selects any of the tracks right away, or have i missed it ?

I can use Command Navigate Up/Down to move between tracks, but i looking for a command that sets the wanted track number right away.


//

User avatar
Tacman7
Member
Posts: 463
Joined: Tue Sep 02, 2014 2:35 pm
Contact:

Re: Remote MIDI commands

Post by Tacman7 » Fri Oct 03, 2014 3:40 pm

An old drum machine makes a good controller.

I used to have a bunch of stuff setup when I used SX3.

You have to set up a generic remote in devices on the device menu, as I remember...

Might be different some.

You need something that puts out note data not cc's then it can be mapped to anything.

Don't know it that's left out of your version though...
Win10 i7 7700k 16gb ram 1TB SSD
AsusH270M-PLUS StudioKonnekt 48

noteon
New Member
Posts: 8
Joined: Wed Oct 01, 2014 4:59 pm
Contact:

Re: Remote MIDI commands

Post by noteon » Sun Oct 05, 2014 7:56 pm

Hello Tacman7
Thank´s for input, I have selected Generic Midi, and the hardware I build on is an Arduino switch controller and a cheap USB to Midi converter.
I was looking around little more and I have found the right code, it is under "device" Midi Mixer and there i can select actual track that has been named.

//

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests