Cubase 8 is here. Just like that!

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 840
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Steve Helstrip » Wed Dec 03, 2014 2:18 pm

http://www.steinberg.net/en/products/cu ... s_new.html

Render In Place. Thank you Steinberg. Finally.
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

claesbjo
Member
Posts: 288
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:33 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by claesbjo » Wed Dec 03, 2014 2:33 pm

BEST update ever!

Soo stoked.

Good job SB, just the right focus and no bs.
2010 Mac Pro 6-core 3.33 ghz. 24 mb RAM. osx 10.10.1. Cubase 8.0.20, Logic PRO 10.1

User avatar
MrSoundman
Senior Member
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 24, 2010 3:27 am
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by MrSoundman » Wed Dec 03, 2014 2:36 pm

Render in place + new window handling = immediate upgrade. :-)
Windows 10 • Cubase 10.5.12 • WaveLab 10.0.20 • SpectraLayers 6.0.30 • HALion 6.3.1 • Groove Agent 5.0.20 • Midex

User avatar
Hedshaker
Member
Posts: 274
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:54 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Hedshaker » Wed Dec 03, 2014 2:40 pm

Downloading now. Was going to wait but, meh!
Asus P9X79 I7 - 4930K @340GHz, 16 GB Ram. Windows 10. EMU 1820m. Cubase Pro 10.##. UAD quad, UAD Solo PowerCore Element with Access Virus. AN1x, Dave Smith Mopho. Yamaha NS-10m studio Monitors.

https://soundcloud.com/dark-blue-man

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 840
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Steve Helstrip » Wed Dec 03, 2014 2:48 pm

Hoping for a smother ride than V7. Installing now.
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

Xtigma
Junior Member
Posts: 141
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:32 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Xtigma » Wed Dec 03, 2014 2:57 pm

The performance increase is real!.. I have actually dropped my latency to 3ms because it is so stable!
render in place works well also!

could be a good one! :D

Pablo1980
Member
Posts: 279
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:54 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Pablo1980 » Wed Dec 03, 2014 3:00 pm

Is the performance increase also in Windows or only in Mac?
Film Composer - Argentina

Intel 9990k - Gigabyte Aorus Pro Z390 - 64gb ram - Motu 24ao - Steinberg MR816x (2)
Windows 10 64bit - Cubase 10.5 Pro - Vepro 7 (two slaves)

User avatar
Rommelaar
Member
Posts: 287
Joined: Sat Jan 11, 2014 4:09 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Rommelaar » Wed Dec 03, 2014 3:00 pm

Day 1 upgrade purchase. Wonderfull impovents and enhancements. Well done.
Rig: i7-5960X, Asus X99 Deluxe, Corsair LPX DDR4 64 GB RAM, Samsung 34" C34F791, Asus Strix GTX 970, Windows 10 Pro 64-bit
Audio hardware:KRK Rokit 6, Steinberg UR44 / CMC: AI, 4xFD, CH, QC, TP, PD, Waldorf Blofeld & Pulse 2, ZOOM H6, Akai MAX49, Akai MPD226
Software: Cubase Pro 10.0.40, Nuendo 10.2, Wavelab Pro 10 , Dorico 3, Spectralayers, RapidComposer v3.81
Favourite plugin developers: Fabfilter, Image Line, Spectrasonics, Steinberg, Synapse audio, Vengeance sound, Waldorf, Zynaptiq

Luis Dongo
Moderator
Posts: 906
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Luis Dongo » Wed Dec 03, 2014 3:01 pm

Xtigma wrote:The performance increase is real!.. I have actually dropped my latency to 3ms because it is so stable!
render in place works well also!

could be a good one! :D
Hello Xtigma,

that is great to hear. All of our test showed very promising, but learning the first positive reports from actual end users is priceless. Please keep us posted!

All the best
Luis Dongo
Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram and SoundCloud.

Tim
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:30 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Tim » Wed Dec 03, 2014 3:03 pm

Xtigma wrote:The performance increase is real!.. I have actually dropped my latency to 3ms because it is so stable!
render in place works well also!

could be a good one! :D
The performance increase would be my main reason for updating from v7, it's good to hear that it works so well as I was thinking about upgrading my PC but maybe I won't have to now! :)

What are the improvements in performance you're seeing on average?
TimBesamusca.com

User avatar
dronesubstructure
New Member
Posts: 36
Joined: Sun Dec 26, 2010 6:53 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by dronesubstructure » Wed Dec 03, 2014 3:05 pm

Besides no retina support for Macs, this is an astonishing update. Worth the wait!

PS. Officially off of Pro Tools thanks to VCA now in Cubase!
Cheers!

rMBP 2.7GHz i7/16GB RAM/10.10.5
Cubase Pro 8.5
Wavelab 8.5
Halion 5.1

Xtigma
Junior Member
Posts: 141
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:32 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Xtigma » Wed Dec 03, 2014 3:12 pm

Tim wrote:
Xtigma wrote:The performance increase is real!.. I have actually dropped my latency to 3ms because it is so stable!
render in place works well also!

could be a good one! :D
The performance increase would be my main reason for updating from v7, it's good to hear that it works so well as I was thinking about upgrading my PC but maybe I won't have to now! :)

What are the improvements in performance you're seeing on average?
well a 50% asio meter for me dropped to roughly 25%.. which I thought was great.. but everything just feels more stable, when you press play etc, that could just be an placebo effect.. but the performance improvement is definitely real!

User avatar
enjneer
Member
Posts: 839
Joined: Mon Feb 25, 2013 10:10 pm
Location: Ottawa
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by enjneer » Wed Dec 03, 2014 3:14 pm

Anyone trying it on Mac? Are the dockable windows only on PC?
http://dahlhousestudios.com
Mac Pro 2008 (3.1); 14G RAM; GeForce GT 120 512M
OSX 10.9
FireFace 800
UAD 2 Duo
Bryston 4B
Yamaha NS-10Ms
Presonus Central Station
Cubase 7; 7.5; 8 64-bit
Wavelab 7

Tim
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:30 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Tim » Wed Dec 03, 2014 3:16 pm

Xtigma wrote:
Tim wrote:
Xtigma wrote:The performance increase is real!.. I have actually dropped my latency to 3ms because it is so stable!
render in place works well also!

could be a good one! :D
The performance increase would be my main reason for updating from v7, it's good to hear that it works so well as I was thinking about upgrading my PC but maybe I won't have to now! :)

What are the improvements in performance you're seeing on average?
well a 50% asio meter for me dropped to roughly 25%.. which I thought was great.. but everything just feels more stable, when you press play etc, that could just be an placebo effect.. but the performance improvement is definitely real!
Sounds good! Thanks for replying!
TimBesamusca.com

Xtigma
Junior Member
Posts: 141
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:32 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Xtigma » Wed Dec 03, 2014 3:16 pm

Render in place is scary good. I think the calls for 'movable frozen parts' are over! this is the solution :)

select 2 tracks.. choose render in place few seconds later new audio tracks are in project routed exactly as the instrument / audio tracks were previously!..

the fact that it auto routes properly is brilliant

anders_ludwigsson
New Member
Posts: 9
Joined: Tue Dec 02, 2014 10:05 am
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by anders_ludwigsson » Wed Dec 03, 2014 3:46 pm

Did you guys get the option to specify where to instal Cubase 8? I mean, on what drive to install it?

Edit: I wrote another post about this and I got it to work.
Last edited by anders_ludwigsson on Thu Dec 04, 2014 7:43 am, edited 1 time in total.

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 840
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Steve Helstrip » Wed Dec 03, 2014 4:03 pm

Well, I was anticipating another C7 nightmare, but so far so good. Feels very tight and responsive and everything seems to work. To sum up in 3 letters: wow!
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

Rocksteady1982
New Member
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2013 1:07 am
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Rocksteady1982 » Wed Dec 03, 2014 4:13 pm

Still no multitrack freewarp and triplet grid in audio editor?

G-row12
Junior Member
Posts: 92
Joined: Sun Dec 08, 2013 9:15 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by G-row12 » Wed Dec 03, 2014 4:32 pm

Thanks Steinberg great job. I can't wait :D

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3903
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Prock » Wed Dec 03, 2014 4:38 pm

Downloaded, installed, seems to be working fine. Just need to set up some preferences.

Great job Steinberg!

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Willie Green
New Member
Posts: 21
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:47 pm
Location: Brooklyn, NY, USA
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Willie Green » Wed Dec 03, 2014 5:02 pm

Spending some time with the promo videos this morning, lots of new cool stuff! Are Workspaces working properly now? Any chance of moving tracks from the MixConsole as opposed to the project window?
"These records aren't gonna make themselves"
http://www.WillieGreenMusic.com
Win 8 Pro 64-Bit/Cubase 8.0.20 64-Bit/Wavelab Elements 8.0.3./MOTU PCI-E 424/MOTU 1224 (x2)/2408 MkIII/UAD-2 Solo/Waves 9.14/SoundToys/URS

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3903
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by Prock » Wed Dec 03, 2014 5:56 pm

Reminder... To prevent some problems don't forget to enable the "Run as Administrator" option for the CB 8 program.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

funkman
Member
Posts: 441
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:52 pm
Contact:

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by funkman » Wed Dec 03, 2014 7:00 pm

any undo in mixer yet?
PC, Windows 10,AMD Phenom II X6 1090T Processor,3.20GHz,8GB Ram. Focusrite Saffire Pro 24 Interface,Novation Nocturn 25.

User avatar
sycophant
Member
Posts: 579
Joined: Tue Dec 31, 2013 1:50 am

Re: Cubase 8 is here. Just like that!

Post by sycophant » Thu Dec 04, 2014 12:35 am

Willie Green wrote:Any chance of moving tracks from the MixConsole as opposed to the project window?
That would be very nice.

User avatar
enjneer
Member
Posts: 839
Joined: Mon Feb 25, 2013 10:10 pm
Location: Ottawa
Contact:

Cubase 8 is here. Just like that!

Post by enjneer » Thu Dec 04, 2014 2:21 am

Just did my first Render In Place ("RIP"!!)

So happy with Cubase Pro so far.
Image
http://dahlhousestudios.com
Mac Pro 2008 (3.1); 14G RAM; GeForce GT 120 512M
OSX 10.9
FireFace 800
UAD 2 Duo
Bryston 4B
Yamaha NS-10Ms
Presonus Central Station
Cubase 7; 7.5; 8 64-bit
Wavelab 7

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests