BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Import

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
vov4ik
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Jan 13, 2011 5:59 pm
Contact:

BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Import

Post by vov4ik » Mon Apr 25, 2011 9:02 pm

Evening. Please confirm:

- Create empty project
- Add an empty audio track
- Add standard effect "Modulation -> Phaser" into first insert on audio track
- Go to "Quick Controls" inspector view
- Add "Phaser" effect parameter "With" to "Quick Controls Slot 1"
- Turn "Phaser" knob "With" and make sure that "Quick Controls Slot 1" assignment reflect to the changes
- Export audio track archive: Select audio track and go to menu item "File->Export->Selected tracks"
- Remove audio track (now your project is empty)
- Import audio track archive: Go to menu item "File->Import->Track Archive" and import previously saved XML
- Go to "Quick Controls" inspector view
-> Now you can see "Quick Controls Slot 1" assignment present, but it doesn't show numeric value and doesn't reflect "Phaser" effect knob "With" changes (see attacment 1)
* Optional step: Save project, close it and open again
* Optional step: Go to "Quick Controls" inspector view
* Optional step: Now you can see "Quick Controls Slot 1" assignment present and it show numeric value and reflect "Phaser" effect knob "With" changes as it should be (see attachment 2)

System:
Cubase 6.0.1 (32-bit)
Mac OSX 10.6.7 (64-bit)

Please confirm.
Assignment not working after track import.jpg
(95.89 KiB) Not downloaded yet
Assignment working after reopening project.jpg
(97.69 KiB) Not downloaded yet

paaltio
Junior Member
Posts: 175
Joined: Wed Dec 22, 2010 2:12 pm
Contact:

Re: BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Import

Post by paaltio » Mon Apr 25, 2011 9:45 pm

Confirmed here on Win7 x64, Cubase 6.0.1 64-bit.
i9-7940X, ASUS PRIME X299-A, 128GB RAM, RME HDSPe AIO, RTX 2080 Ti, Windows 10 (1903)

vov4ik
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Jan 13, 2011 5:59 pm
Contact:

Re: BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Import

Post by vov4ik » Tue Apr 26, 2011 10:31 am

paaltio wrote:Confirmed here on Win7 x64, Cubase 6.0.1 64-bit.
Thanks for your time paaltio.
Hope this BUG will be addressed to Steinberg bug-tracking system. ;)

vov4ik
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Jan 13, 2011 5:59 pm
Contact:

Re: BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Import

Post by vov4ik » Mon May 02, 2011 7:22 pm

Bug still present in Cubase 6.0.2 ...

jtay
New Member
Posts: 48
Joined: Thu Mar 22, 2012 6:28 am
Contact:

Re: BUG: Quick Controls assigments won't work after Track Im

Post by jtay » Sun Jan 22, 2017 11:06 pm

I just encountered this bug in Cubase 8.0.40, so I guess it isn't fixed yet. Is it still present in Cubase 9?
Windows 7 x64 | Cubase 8.0.40 Pro | Focusrite Scarlett 8i6
AMD FX 8320 | 32GB DDR3 | ASUS M5A99FX Pro R2.0 | 500GB SSD Samsung 840 EVO (samples) | 500GB SSD Samsung 850 EVO (samples)| 1TB HDD WD Black 7200RPM (OS, DAW)
Instruments from EastWest, Spectrasonics, Toontrack
Effects from Waves

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests