Help:64Bit cubase in Windows 7

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
FYLotus
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Apr 28, 2011 2:46 pm
Contact:

Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by FYLotus »

A problem have bothered me for a long time :
When I moved mouse in cubase,there always a click noice appeared,if I work without mouse,there's no crack,just be OK.This problem just be found on 64bit Cubase in Windows7,if I changed to 32bit Cubase or Windows Serve2008,everything is fine.
How can I fix it?

RME 9632
64bit windows7 professional sp1
64bit cubase6.0.2
AMD Phenom II X4 955
GIGABYTE GA-770TA-UD3
ATI RADEON HD 4850
8G DDR3 1600
Logitech MK520
1234567

cubawak
Junior Member
Posts: 196
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:59 am
Contact:

Re: Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by cubawak »

Did you turned off Windows sound in Control Panel/Sounds and Audio Devices Properties/Sounds/Sound scheme: No Sounds
Cubase Pro 10.5.0 64 bit
WaveLab 9.5 64 bit
Windows Pro 10 64bit
Intel Core i9-9900K CPU @ 3.60GHz, 3600 Mhz, 8 Core(s), 16 Logical Processor
Universal Audio Apollo X4
Roland RD-2000
MASHINE MK3
CH, QC, AI
ADAM A77X
Avantone MixCubes

FYLotus
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Apr 28, 2011 2:46 pm
Contact:

Re: Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by FYLotus »

yes,I tryed to turn off all other soundcard,and close all powersave options ,like C1E K8 etc. but it's just no help to solve this problem.
1234567

Guest

Re: Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by Guest »

What kind of mouse? Try using generic Windows drivers for it. What brand of video card? Drivers up to date?

EDIT: I see Logitech in your sig. Probably the culprit. As stated, use the generic Windows driver.

lights
Member
Posts: 633
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:07 pm
Contact:

Re: Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by lights »

Did you turn off Aero? I discovered that turning off visual effects actually moves the graphics processing from the GPU to the CPU causing pops and clicks. Especially with movement on the screen.
-darren
music: www.lightsfadelow.com
follow lights fade low on facebook


i7 980x 18GB RAM; ProFire2626; Win7; everything x64

msy
Member
Posts: 378
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:37 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Help:64Bit cubase in Windows 7

Post by msy »

The graphics drivers may be the problem. Try the drivers from the CD that you got when you bought the card. If that doesn't help also try installing the latest drivers from AMD/ATI. Also be sure to uninstall the current drivers first.
Cubase Pro 10.5.20
HALion 6.3.1
OS: Windows 10 (1903)
Soundcard: RME Digiface USB with ADA8200 + ARC USB
DAW: AMD Ryzen 3950x | ASUS Prime x570-P | 32GB DDR4 3600MHz | Intel p660 NVMe M.2 2TB | Samsung EVO SSD 250GB SATA | Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT (set to PCIE 3.0 in BIOS w/drivers Adrenaline v19.11.3)
Screen: Philips 439P9H (Curved SuperWide 32:10) @ 3840x1200
Computer related hardware: 2xUAD-2 Duo PCIE, BCF2000 (MCU), Nord Wave, Eurorack via ES3/ADAT
Other DAWs: Bitwig 3.2

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: kelvinlee18 and 10 guests