Tempo Track Parts

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
nf77345
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Jan 09, 2011 12:08 pm
Contact:

Tempo Track Parts

Post by nf77345 » Mon Aug 31, 2015 10:03 am

.

Tempo Track Parts

in addition to the Tempo Editor, I'd like to suggest that Tempo can also be handled with Parts.

data on the Tempo Track would appear as Parts and therefore can be cut, copied and pasted in the same way Midi and Audio Parts can.

perhaps these Parts can be linked/'followed' to Midi Parts and Audio Parts, in the same way Automation follows Audio Parts.
when Parts are moved to areas with existing Tempo data, the user could be prompted to override one or the other.

this would come in very handy for just about any Song with more than 1 Tempo.
not sure if this already exists in Cubase, cannot find it in the manual.

thanks

edit:

in addition, the Tempo Track would be located at the top of the Track list, so Tempo can be adjusted per section without the need to scroll to the Tempo Track.

btw I requested these features 20+ years ago.
Last edited by nf77345 on Sun Aug 14, 2016 12:58 am, edited 6 times in total.

dmbaer
Member
Posts: 324
Joined: Fri Jul 05, 2013 7:30 pm
Contact:

Re: Tempo Track Parts

Post by dmbaer » Mon Aug 31, 2015 10:08 pm

You can select a range of tempo events in the tempo editor and copy and paste them - same project or different project, both work just fine. I do this all the time.
David Baer

Hardware: Intel I7 4-core hyper-threaded; 8M RAM; Dual hard drives; Roland Quad Capture
OS: Win 7 64-bit
DAW: Cubase 7.5 64-bit (and SONAR X2 64-bit)
Synths and effects: More than I care to contemplate, but only the 64-bit stuff ever gets used

nf77345
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Jan 09, 2011 12:08 pm
Contact:

Re: Tempo Track Parts

Post by nf77345 » Tue Sep 01, 2015 1:42 am

my suggestion aims to facilitate Tempo edits faster and easier than fiddling with the editor.

imagine if you had to copy Automation every time you moved an Audio Part. very tedious.

thanks

User avatar
Minimalist
Member
Posts: 276
Joined: Tue Jul 28, 2015 9:49 pm
Contact:

Re: Tempo Track Parts

Post by Minimalist » Fri Sep 04, 2015 12:46 am

YES PLEASE!

I need this option frequently. I frequently move sections of songs around, sometimes I forget to move associated tempo changes (which in itself is a pain). The only alternative is to is the arranger track but neither solution is quick and easy as tempo parts would be. Why was this not part of the tempo track a long time ago? Also if each part could have it's own tempo changes that would be great too. As it is, we are limited to only one tempo track.

MHoughton
Member
Posts: 211
Joined: Tue Jun 04, 2013 2:00 pm
Contact:

Re: Tempo Track Parts

Post by MHoughton » Fri Sep 04, 2015 6:43 am

+1. Tempo editing as something that's long struck me as fiddly. Parts, that allow automation and transposition etc, which can be saved to a Pool for use in different projects would make this much more useful.

dmbaer
Member
Posts: 324
Joined: Fri Jul 05, 2013 7:30 pm
Contact:

Re: Tempo Track Parts

Post by dmbaer » Fri Sep 04, 2015 10:24 pm

Well, if SB consents to implement tempo track parts, then they should also allow double clicking them to open the tempo editor. For that matter, double clicking on the tempo track itself should do that, IMO.
David Baer

Hardware: Intel I7 4-core hyper-threaded; 8M RAM; Dual hard drives; Roland Quad Capture
OS: Win 7 64-bit
DAW: Cubase 7.5 64-bit (and SONAR X2 64-bit)
Synths and effects: More than I care to contemplate, but only the 64-bit stuff ever gets used

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest