volume

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
n100
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Sep 12, 2015 11:14 am
Contact:

volume

Post by n100 » Sat Sep 12, 2015 11:20 am

Hi
i have the UR22 card and i get the lite cubase 8 element with it. (and win 7 64 bit)
there's a problem with the volume of the audio but also in the vst midi recording at the program
it's on the high level in the card gain inpute and output
and also in the vst and audio channels settings
\the vocal audio very low level at the recording
how can i fix it?
thank you

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17276
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: volume

Post by Martin.Jirsak » Sat Sep 12, 2015 9:18 pm

Hi,

Does your microphone need a phantom power? If yes, is it switched on?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

n100
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Sep 12, 2015 11:14 am
Contact:

Re: volume

Post by n100 » Wed Sep 16, 2015 4:55 pm

Hi Martin
i don't know what is phantom i have SHure mic 58 ...
now i can't even hear the vocal anymore

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17276
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: volume

Post by Martin.Jirsak » Wed Sep 16, 2015 5:23 pm

Hi,

This mic doesn't need the phantom power.

Did you set the Input Gain on your sound card?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Keith99
Member
Posts: 409
Joined: Sun Jan 23, 2011 11:16 pm
Contact:

Re: volume

Post by Keith99 » Wed Sep 16, 2015 5:56 pm

I have the same issue with my UR28M, I just have mics set to full gain and it just abut works

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17276
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: volume

Post by Martin.Jirsak » Wed Sep 16, 2015 6:27 pm

Every mic is different. Coul be, the mic is not sensitive enough, and the signal is not strong. Than you really have to turn the gain to high level.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

n100
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Sep 12, 2015 11:14 am
Contact:

Re: volume

Post by n100 » Thu Sep 17, 2015 7:52 pm

so you saying that's it the mic problem? but it's good mic...

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17276
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: volume

Post by Martin.Jirsak » Thu Sep 17, 2015 8:31 pm

No, I said, you have to set it up correctly, regarding the microphone, and every single microphone is different.

Shure 58 is microphone for live, not for studio. Which means, it is not so sensitive. But it should work too, of course. ...If you increase the Gain.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
Mike001
Junior Member
Posts: 110
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:43 pm
Contact:

Re: volume

Post by Mike001 » Fri Sep 18, 2015 11:25 am

First check your mic input is high.
Get the led on your UR22 to light up then turn down a bit.
Check Mixer input volume in Cubase.
Record audio.
Then process your audio afterwards.
This makes it much louder.
Mike001
Never forget your ? . Cubase 9, Scan 3xs Windows7 i7 64bit 16Gig ram,Focusrite 18i6,Mackie HR824 Mk1,Komplete11,Korg Legacy Analog & Digital,Halion6,Sylenth1,Ace,Z3TA,Stutter Edit,Groove Agent4,Arturia V Collection
Yamaha Dx7 Mk1,Ensoniq Asr10,Juno106,Basstation,Super Basstation,Mikro Korg,Yamaha O1v Mk1,Shure SM58,etc,etc

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17276
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: volume

Post by Martin.Jirsak » Fri Sep 18, 2015 12:01 pm

Mike001 wrote: Then process your audio afterwards.
This makes it much louder.
... But with the noise, you recorded already.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
Mike001
Junior Member
Posts: 110
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:43 pm
Contact:

Re: volume

Post by Mike001 » Fri Sep 18, 2015 1:21 pm

Never had a problem with my shure sm58.
Try a different cable to your sm58 maybe you have a badly solderd connection.
Mike001
Never forget your ? . Cubase 9, Scan 3xs Windows7 i7 64bit 16Gig ram,Focusrite 18i6,Mackie HR824 Mk1,Komplete11,Korg Legacy Analog & Digital,Halion6,Sylenth1,Ace,Z3TA,Stutter Edit,Groove Agent4,Arturia V Collection
Yamaha Dx7 Mk1,Ensoniq Asr10,Juno106,Basstation,Super Basstation,Mikro Korg,Yamaha O1v Mk1,Shure SM58,etc,etc

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests