Midi Editing Issue [SOLVED]

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
earthseer
New Member
Posts: 4
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:35 pm
Contact:

Midi Editing Issue [SOLVED]

Post by earthseer »

Hi all!

I am having an issue with the midi editing in my version of Cubase Pro 8. Essentially, I can open up the midi file for editing just fine; however, if I delete a note, all the subsequent notes afterward are shifted to the left by some value (usually based on the quantize). It kind of reminds me of pressing insert in Word or something...

I'm note sure if I have just pressed some random hotkey by accident or what but any help in fixing this would be great as it makes composing a real headache.

Thanks!

Solved:

Delete User settings data to restore Cubase back to it's factory settings. (Source: Steinberg customer service rep.)
Last edited by earthseer on Wed Nov 18, 2015 9:04 pm, edited 1 time in total.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23062
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

How do you delete the MIDI Note? Do you use KeyCommand or any tool.

Do you use StepInput?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

earthseer
New Member
Posts: 4
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:35 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by earthseer »

Martin.Jirsak wrote:Hi,

How do you delete the MIDI Note? Do you use KeyCommand or any tool.

Do you use StepInput?
Hi Martin,

I delete the midi note as I always have (dating back to Cubase 5)--with backspace. I don't use any keycommands or tools for midi editing apart from backspace and the tools Cubase grants you after you right click and select a tool.

I don't use step input.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23062
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Weird, I have in mind, that this could be somehow possible in Cubase. But I cannot find the way, how to provoke it (and than switch off). I'm sure, trash of preferences would help. But it would be nice to know the reason, of course.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

earthseer
New Member
Posts: 4
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:35 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by earthseer »

Martin.Jirsak wrote:Hi,

Weird, I have in mind, that this could be somehow possible in Cubase. But I cannot find the way, how to provoke it (and than switch off). I'm sure, trash of preferences would help. But it would be nice to know the reason, of course.
Ye, I agree. I've already gone through resetting all the preferences to default but to no avail =(. Thanks for trying to help though--much appreciated.

User avatar
vic_france
Grand Senior Member
Posts: 3330
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by vic_france »

Do you have Snap set to "Shuffle"?
Mac Pro Quad-Core (2009) 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 9.5.0| Logic Pro X 10.2.2| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.7.5| Reaper 562 | Studio One Pro 3.5.1

earthseer
New Member
Posts: 4
Joined: Fri Nov 06, 2015 2:35 pm
Contact:

Re: Midi Editing Issue

Post by earthseer »

vic_france wrote:Do you have Snap set to "Shuffle"?
Hey Vic,

Nope, snap is set to grid =\.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests