Motu Control Panel problem

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Hi guys

here is my problem... When I want to change my buffer and go to control panel under device setup,
window gets under all other windows and it is locked that way. I have found the workaround (see the video please) but it is a pain to do it every time. Same happens with yamaha studio manager (even more annoying).
I am using latest win10, latest cubase 8, and latest motu drivers but the same happens under win7 with
older motu drivers and all cubase 8 versions. With 7.5 I don't have this issue.

Here is the video:

https://vimeo.com/145863946

HELP!!!

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Anyone? :(

Dastern
Junior Member
Posts: 101
Joined: Tue Jan 29, 2013 9:09 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Dastern »

Same problem here!
Win 10 and win 7. Only with Cubase 8.

Regards,

J

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

With motu also?

Sundayforsammy
Junior Member
Posts: 130
Joined: Wed Dec 10, 2014 1:12 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Sundayforsammy »

lucky95 wrote:Anyone? :(
I have the Motu 828mk3 and using windows 10 and Cubase 8.0.30. I have not used the motu control panel for a while but will check tomorrow if I have the same problem. I will report back.
Cubase Pro 9 i7 3630QM Clevo P170EM Laptop PC - 16gb ram - 128 SSD OS hard drive - 1Tb Data Hard Drive - Windows 10 home - Motu 828mk3 Audio Interface - Roland SC880 Midi module - KRK Rockit 3 monitors, Alesis DM6 drum kit and a few guitars and a broken keyboard.

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3224
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by peakae »

Alt Tab ?
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Same issue in 8.5...

Sundayforsammy
Junior Member
Posts: 130
Joined: Wed Dec 10, 2014 1:12 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Sundayforsammy »

Sorry about the late reply, I did not have any problem with my Motu control panel. It is all working and still works now with the 8.5 upgrade.
Check the Motu website as a new driver /control panel is available as well now
Cubase Pro 9 i7 3630QM Clevo P170EM Laptop PC - 16gb ram - 128 SSD OS hard drive - 1Tb Data Hard Drive - Windows 10 home - Motu 828mk3 Audio Interface - Roland SC880 Midi module - KRK Rockit 3 monitors, Alesis DM6 drum kit and a few guitars and a broken keyboard.

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Thanks for your reply.
I am using the latest drivers, but with previous I had the same problem...
I wish I knew where the problem is, and I am not the only one.
Again, all good with 7.5!

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Sundayforsammy wrote:Sorry about the late reply, I did not have any problem with my Motu control panel. It is all working and still works now with the 8.5 upgrade.
Check the Motu website as a new driver /control panel is available as well now
Although we use same exe file to install drivers it's not the same driver. I have pcie-424 card
and I check that option during installation (image attached).
Attachments
Capture.PNG
(34.53 KiB) Not downloaded yet

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

This is response from MOTU:

This suggests that the problem is in the way Cubase itself calls upon the window. As such, it may be worth contacting Steinberg's Tech Support department to see if they can give any insight into the cause of and solution to this problem. Please let me know if you need anything else.

Anyone from Steinberg?

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 505
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by theRoyal1 »

This has been an issue since they changed the windows within Cubase.

My workaraound has been to hit stack or cascade windows on the taskbar. oh, and don't try and use the font zoom within Windows. Absolute failopotomus!!


:geek:
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 64GB Patriot Viper III DDR3 1866 | MSI BigBang XPower II | 8xSamsung EVO=12TB + 2xWD4001=8TB HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.5.12b123
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti + Virus C | Maschine Studio + Jam | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Roland XV-5080 + JV-2080 | Goliath HD | Barefoot MicroMain27 Gen2 | Mackie HR824 | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Seiki SE50UY04

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

theRoyal1 wrote:This has been an issue since they changed the windows within Cubase.

My workaraound has been to hit stack or cascade windows on the taskbar. oh, and don't try and use the font zoom within Windows. Absolute failopotomus!!


:geek:
I think it is time to fix this problem since it is now over a year old. There are workarounds but that is like
driving a car on a spare tire by default... There is a good amount of us who have this issue and it is just not
fair to stay like that!
Come on, take this seriously Steinberg!

Jaymo99
Junior Member
Posts: 92
Joined: Fri Mar 02, 2012 11:02 am
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Jaymo99 »

+1
Cubase 8.0.30 /win 10/motu Ultra lite
My studio
AMD Ryzen 2700X on a AORUS X570 PRO w/ 32gb Ram / M.2 main drive/Windows 10 64 bit/ Steinberg UR 242/CMC QC & AI/Cubase 10.5.20/ some synths some guitars some Basses and a Cat

User avatar
Tomess
Junior Member
Posts: 119
Joined: Sun Nov 25, 2012 9:19 am
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Tomess »

Same here with MOTU 424 Card and the 24 I/O. My workaround: minimze main window, open up device confing and the 424 driver window. Then it wont be behind the main window.

I kind of adresses thie problem a while ago: http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 26&t=85623

greetings
PC: Intel Core 2 Quad Q 9400 2,6 GHz, 8 GB DDR 2 Ram, Asus P5Q, NVIDIA GeForce 750 GTX
Windows 7 Professional 64 Bit
Software: Cubase Pro 8.5.2 32 Bit, Cubase Pro 9.0.3 64 Bit, Maschine 2.6.8, FL Studio 12.5, Fabfilter, TDR, NI Komplete 11
Hardware: 2x Motu 24 I/O, 2x Euphonix MC Mix, M-Audio Axiom 61, Akai MPK Mini, NI Maschine MK 2, SPL Iron, SPL PQ, dbx 166 XL, ART Pro Channel, elysia Xpressor,Urei 1176 Clone, Neve 1073 Clone, Sontec MEP-250 Clone, SSL G4000 Clone, Neumann V475 24:2 Summing Amp,
Monitoring: Presonus Monitor Station v2, Eve Audio SC208, Genelec 1030a

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

After several updates still the same... Also with studio manager!

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Is this fixed in 9, anyone?

User avatar
Tomess
Junior Member
Posts: 119
Joined: Sun Nov 25, 2012 9:19 am
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by Tomess »

Nope...
PC: Intel Core 2 Quad Q 9400 2,6 GHz, 8 GB DDR 2 Ram, Asus P5Q, NVIDIA GeForce 750 GTX
Windows 7 Professional 64 Bit
Software: Cubase Pro 8.5.2 32 Bit, Cubase Pro 9.0.3 64 Bit, Maschine 2.6.8, FL Studio 12.5, Fabfilter, TDR, NI Komplete 11
Hardware: 2x Motu 24 I/O, 2x Euphonix MC Mix, M-Audio Axiom 61, Akai MPK Mini, NI Maschine MK 2, SPL Iron, SPL PQ, dbx 166 XL, ART Pro Channel, elysia Xpressor,Urei 1176 Clone, Neve 1073 Clone, Sontec MEP-250 Clone, SSL G4000 Clone, Neumann V475 24:2 Summing Amp,
Monitoring: Presonus Monitor Station v2, Eve Audio SC208, Genelec 1030a

lucky95
Junior Member
Posts: 53
Joined: Wed Dec 10, 2014 10:33 pm
Contact:

Re: Motu Control Panel problem

Post by lucky95 »

Tomess wrote:
Mon Nov 20, 2017 5:56 pm
Nope...
Who do we wait, motu or steinberg, it's ridiculous...

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests