Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by johnjosephmusic » Sat Feb 06, 2016 2:11 am

How cam I keep 5.5.3 when I upgrade to Cubase 8.5 on the sane PC

User avatar
Makumbaria
Member
Posts: 736
Joined: Fri Mar 09, 2012 6:41 am
Location: Brazil
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by Makumbaria » Sat Feb 06, 2016 2:56 am

You can have both on the same machine at the same time (I have Cubase 6.5.5 and 8.5 Pro here). Cubase 8.5 will not harm your Cubase 5
Cubase Pro 10.5.10 / Wavelab elements 10.0.10 / Cubasis 2.8 / CMC-TP/CH/AI/QC/PD / Cubase IC Pro 1.2.2
Windows 10 Pro 64 bits/ i7 3630QM / 2.4Ghz / 16 GB & i7 950 / 3.06Ghz / 8GB RAM / Focusrite Scarlett 18i8
Dorico 3.1 / Halion 6.2.10 / Halion Sonic 3.2.10 / Padshop Pro 1.2.10 / HSO 1.0 / The Grand 3.2.0/

Ivory II Italian Grand / Ravenscroft 275 / Vienna imperial piano / Alicia Keys Piano / Addictive drums 2 & Keys / Ezdrummer 2 / Abbey Road Modern Drums / GPO 5 / VSL / Vienna Mir pro 24 /Bias amp & FX 1 & 2/ Amplitube 3 & 4 / Kuassa Creme & One / TH2 & 3 / Mercuriall Spark & Reaxis / Nugen Audio / Slate Digital / Wave Arts / Waves V9 & V10 / Softube / Toneboosters / NI / Neural DSP Darkglass ultra / PSP audioware / Markstudio 2 /

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by johnjosephmusic » Sat Feb 06, 2016 10:50 pm

Thank you for your help. So. Is it true both versions can operate on 1 license key dongle??? I heard that I need 2 separate versions with 2 key dongles.???? And when I upgrade to 8.5 it will overwrite my 5.5.3 So, how do I keep both knowing this. Thanks, John

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by Grim » Sat Feb 06, 2016 11:37 pm

johnjosephmusic wrote:Is it true both versions can operate on 1 license key dongle???
Yes...there will only appear a licence for 8.5 but it allows any earlier version to work too.
johnjosephmusic wrote:I heard that I need 2 separate versions with 2 key dongles.????
I don't know where you heard that but whoever said or wrote that is wrong.
johnjosephmusic wrote:And when I upgrade to 8.5 it will overwrite my 5.5.3
No it won't overwrite anything.
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by johnjosephmusic » Mon Feb 08, 2016 3:44 am

Can someone tell me how to open a bak file in Cubase 5.5.3. Thanks,John

vinark
Member
Posts: 619
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:24 pm

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by vinark » Mon Feb 08, 2016 4:40 pm

rename it to the normal extension.

johnjosephmusic
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 8:31 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by johnjosephmusic » Tue Feb 09, 2016 5:29 pm

Hi, can you please explain further?

vinark
Member
Posts: 619
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:24 pm

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by vinark » Tue Feb 09, 2016 5:52 pm

rename it to projectname.cpr

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3154
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by peakae » Tue Feb 09, 2016 6:03 pm

Or just open it from within Cubase
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

Modest-Expert
Junior Member
Posts: 87
Joined: Sat Jan 30, 2016 3:59 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by Modest-Expert » Tue Feb 09, 2016 7:40 pm

You can have both with the same dongle. But with time , if you are like me, you wont be interested to open the old 5.5 ( only for transfer at the beginning) hihihi

User avatar
Parrotspain
Member
Posts: 620
Joined: Fri Jan 28, 2011 6:28 pm
Contact:

Re: Upgrade from 5.5.3 to Cubase 8.5

Post by Parrotspain » Tue Feb 09, 2016 8:16 pm

johnjosephmusic wrote:Can someone tell me how to open a bak file in Cubase 5.5.3. Thanks,John
This should work:
Go to the Open dialogue.
At this point change the "Files of type" to either .bak or Any type. All suitable files will now be visible
Pick your file and load it
Re-save it as a regular project file (.cpr)
Cubase Pro 10.5.12

Win10 Home 64. Biostar A960D+ AMD FX8350. 32Gb.
Softube Console 1 Mk2: SSL4000e, BCA, ACA, Faderport

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests