Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
JohnFromEngland
Junior Member
Posts: 80
Joined: Thu Aug 20, 2015 11:45 pm
Contact:

Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by JohnFromEngland » Sun Feb 21, 2016 5:35 pm

Hello,

for some reason I can't download these from NI forum. Does anybody here has these drum maps saved and is willing to share them with the rest of the community?

If anyone's interested, the original topic on NI forum is here: https://www.native-instruments.com/foru ... er.176028/

Thank you :)

JohnFromEngland
Junior Member
Posts: 80
Joined: Thu Aug 20, 2015 11:45 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by JohnFromEngland » Wed Feb 24, 2016 2:16 pm

Bump! Come on, somebody has to have it! :)
Last edited by JohnFromEngland on Wed Feb 24, 2016 3:00 pm, edited 1 time in total.

Pablo1980
Member
Posts: 265
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:54 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by Pablo1980 » Wed Feb 24, 2016 2:42 pm

+1
I have been looking for them for ages!
Film Composer - Argentina

Intel 9990k - Gigabyte Aorus Pro Z390 - 64gb ram - Motu 24ao - Steinberg MR816x (2)
Windows 10 64bit - Cubase 10 Pro - Vepro 7 (two slaves)


User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 766
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by Home Studio 87 » Wed Feb 24, 2016 9:43 pm

Here we go all the Abbey Road Drummer : https://www.dropbox.com/s/rimqj9ncp1p77 ... r.rar?dl=0
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 9.5 x64 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /


JohnFromEngland
Junior Member
Posts: 80
Joined: Thu Aug 20, 2015 11:45 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by JohnFromEngland » Tue May 10, 2016 9:48 am

Needed to redownload the maps, but the dropbox link is dead. Anybody saved it and wants to reshare it? :)

fucoso
New Member
Posts: 26
Joined: Mon Mar 18, 2013 1:31 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by fucoso » Fri May 13, 2016 7:56 am

I stumbled about that too. Anybody out there ready to reshare?

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1280
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by silhouette » Fri May 13, 2016 9:05 am

I can't understand this. Given the pain it is to create drum maps, why are there so few (not any) drum maps available?
I would like Native Instruments to make them available as a matter of course as Fxspansion's BFD3 should be too. You buy their software - so they should be part of what you purchase.

Any people with drum maps out there and who could contribute would be very much appreciated.
Last edited by silhouette on Fri May 13, 2016 11:11 am, edited 1 time in total.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 8.1 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 8.5.20/9.0.1 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 10 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

JohnFromEngland
Junior Member
Posts: 80
Joined: Thu Aug 20, 2015 11:45 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by JohnFromEngland » Fri May 13, 2016 10:36 am

I wrote a small python script to convert REAPER drum maps to Cubase drum maps (which helped me convert all Battery 4 maps in an instant)...REAPER has tons of stuff shared by its users so this is really helpfull.
I'll create a separate topic for it during the day (or tomorrow).

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3581
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by raino » Fri May 13, 2016 8:48 pm

silhouette wrote:I can't understand this. Given the pain it is to create drum maps, why are there so few (not any) drum maps available?
I would like Native Instruments to make them available as a matter of course as Fxspansion's BFD3 should be too. You buy their software - so they should be part of what you purchase.

Any people with drum maps out there and who could contribute would be very much appreciated.
For BFD3 (but not NI sadly) the Cubase function to automatically obtain the Drum Map from the Instrument works great. Personally I created my own internal map inside BFD3 because I prefer putting items in an order that makes more sense to me (took about a half hour) than the BFD3 default. But whatever internal map BFD3 is using, Cubase is able to generate a map from it.

The lack of maps for NI drums generally keeps me from using them. Also about 90% of the time I program drums inside BFD3 because their ability to paint in different rolls, diddles, etc. is pretty useful.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

User avatar
silhouette
Senior Member
Posts: 1280
Joined: Fri Jan 14, 2011 12:45 am
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by silhouette » Sat May 14, 2016 10:21 am

raino wrote:
silhouette wrote:I can't understand this. Given the pain it is to create drum maps, why are there so few (not any) drum maps available?
I would like Native Instruments to make them available as a matter of course as Fxspansion's BFD3 should be too. You buy their software - so they should be part of what you purchase.

Any people with drum maps out there and who could contribute would be very much appreciated.
For BFD3 (but not NI sadly) the Cubase function to automatically obtain the Drum Map from the Instrument works great. Personally I created my own internal map inside BFD3 because I prefer putting items in an order that makes more sense to me (took about a half hour) than the BFD3 default. But whatever internal map BFD3 is using, Cubase is able to generate a map from it.

The lack of maps for NI drums generally keeps me from using them. Also about 90% of the time I program drums inside BFD3 because their ability to paint in different rolls, diddles, etc. is pretty useful.
Yes that is what I do. However I remain frustrated with the limited functionality of the Cubase Drum Maps. For instance I would like to colour each kit part, delete unwanted lanes and work out how to name the saved map so that it shows up with that same name in the inspector.

I have also had an issue with not being able to save the maps into the 8.5 drum maps folder because I don't have administrator rights? Which on my machine I do.
Intel core i7 5960X CPU 3.0 GHz 64bit 32 gig RAM - Windows 8.1 - AMD RadeonHD 7700 - RME Fireface UC - Cubase 8.5.20/9.0.1 - UAD Solo + Duo + Quad - Nektar Panorama P1 - Komplete 10 - All uhe - Adam AX7 + Adam Sub 8 - BFD3 - Alchemy - PSP - FabFilter - Fender Telecaster- Wudtone Strat - Gibson L4, 335,330L,175 -Ibanez PM100 - Musicman Silhouette - Warwick Thumb Bass - Kemper Profiling Amp -https://soundcloud.com/silhouette-17

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3581
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by raino » Sat May 14, 2016 8:54 pm

silhouette wrote: Yes that is what I do. However I remain frustrated with the limited functionality of the Cubase Drum Maps. For instance I would like to colour each kit part, delete unwanted lanes and work out how to name the saved map so that it shows up with that same name in the inspector.

I have also had an issue with not being able to save the maps into the 8.5 drum maps folder because I don't have administrator rights? Which on my machine I do.
Agree that Drum Maps could use a serious makeover.

You might try setting Cubase to always run as administrator.
https://technet.microsoft.com/en-us/mag ... 31742.aspx

Just yesterday I discovered something new (to me) about Drum Maps and the Key Editor. I was playing around with making midi drum loops in another program and then importing the midi files into Cubase. Something wasn't quite right so I opened the MIDI Part with the Key Editor to see how it looked there. I was surprised to find that the notes showed the name of the drum on them - much like how lyrics show on the notes. Moving the notes up and down changed the name to reflect the names from the Drum Map. Since some tasks are easier to do in the Key vs. the Drum Editor this opens the door to using both without adding confusion about what drum is being played.
rodger

Cubase Pro 10.0.30, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2



User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 766
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by Home Studio 87 » Fri May 27, 2016 4:07 pm

OK here we go again, all the drummaps for Abbey Road Drummer here : https://www.dropbox.com/sh/hbe6r5oy1437 ... VGpWa?dl=0
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 9.5 x64 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

hapbrasil
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Oct 16, 2016 11:50 pm
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by hapbrasil » Wed Jun 20, 2018 10:34 pm

Thanks!

blostein
New Member
Posts: 27
Joined: Tue Feb 22, 2011 3:13 am
Contact:

Re: Drum Maps for Abbey Road Drummer 60/70/80/Modern/Studio

Post by blostein » Fri Jan 18, 2019 6:22 pm

the dropbox link doesn't work anymore, can anyone reupload?

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests