UI not refreshed when bottom panel is opened

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
FredericChiasson
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Oct 20, 2016 4:45 am
Contact:

UI not refreshed when bottom panel is opened

Post by FredericChiasson » Thu Jun 29, 2017 2:35 pm

First, congrats for all the new features in the version 1.1! I was waiting for a while for the Go to... and filters so the workflow is now much faster.

I just noticed a bug while working on version 1.1. Any action we do while the bottom panel is opened doesn't show on screen. The UI is only refreshed when we scroll the score.

Does this happen to other users?

I use a iMac late-2015 under MacOS Sierra.

User avatar
kevin b
Junior Member
Posts: 51
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:51 am
Location: Düsseldorf
Contact:

Re: UI not refreshed when bottom panel is opened

Post by kevin b » Thu Jun 29, 2017 4:00 pm

I've had a similar problem that was resolved (surprisingly!) by using Mac's FontBook to remove all fonts that had a warning (usually duplicates or very old). I had the idea to try this because this was the solution to a previous audio software problem that took 1/2 a year to figure out. Hope this solution works for you as well -- if not, you will have cleaned up your fonts.
Kevin Beavers
composer
www.kevinbeavers.com

FredericChiasson
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Oct 20, 2016 4:45 am
Contact:

Re: UI not refreshed when bottom panel is opened

Post by FredericChiasson » Thu Jun 29, 2017 5:25 pm

Thanks Kevin! I removed the duplicate fonts and indeed it has fixed the bug.

evanpremo
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Dec 23, 2016 5:11 pm
Contact:

Re: UI not refreshed when bottom panel is opened

Post by evanpremo » Sat Aug 12, 2017 2:20 pm

All of my fonts passed (no warnings found) but I'm still experience the refreshing issue described above. Any other ideas?
Thanks so much!

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 5167
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: UI not refreshed when bottom panel is opened

Post by Daniel at Steinberg » Sat Aug 12, 2017 9:54 pm

Does the problem occur at all times? Does it persist if you restart Dorico?

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: HeiPet, L3B, madsv, Robert Enns, StefanF at Steinberg and 8 guests