Cubase Artist 10

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
Mario Leblanc
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:47 pm
Contact:

Cubase Artist 10

Post by Mario Leblanc » Thu Sep 12, 2019 1:37 pm

Hi!,

I have Cubase Element 10 and purchase the Cubase Artit 10. Waiting for my USB eLicense.

My question:

Do I have to remove my older versions of Cubase ( AI 9.5 and Element 10) before installing Cubase Artist 10

Thank you

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3789
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by Prock » Thu Sep 12, 2019 3:16 pm

No.

CB Artist will install as a separate program allowing you to use Elements if the need arises.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Mario Leblanc
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:47 pm
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by Mario Leblanc » Thu Sep 12, 2019 4:30 pm

Thank you!

Previously I have Cubase AI 9.5, free, when I bought my Yamaha MG12HU. The first install was OK but When I try to reinstall it on my Laptop, I always have a message telling me that my code has already been use and I should reactive my code or get back to the place were I bought the mixer.

When I reactive the code, I always got a Email whit the same code...

Is it important to have that CB or with CB artis 10 I should be OK?

Sorry for my english writing, I'm a french music player from Montreal.

User avatar
rtorstrick
Member
Posts: 346
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:18 pm
Location: Indiana
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by rtorstrick » Thu Sep 12, 2019 6:01 pm

All projects that were created in AI should open in Artist. Artist has all that AI does and way more. You shouldn't need AI any more.
Windows 10
Cubase 10, Halion 6.1.15, Wavelab 9.5.35, Dorico 2.1
Intel Core i7, 16 Gb RAM, ASUS Z97-A mobo, 256 Gb SATA SSD system drive, 2x2TB SATA media drives,
G-Drive 3TB USB 3 drive.
Steinberg UR-RT 2, Steinberg MR816csx, Yamaha KX8, CC121, UAD-2 Duo (Pcie)

blinkofani
Junior Member
Posts: 91
Joined: Mon Nov 06, 2017 3:58 am
Location: Quebec, Canada
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by blinkofani » Thu Sep 12, 2019 10:51 pm

Mario Leblanc wrote:
Thu Sep 12, 2019 1:37 pm
Hi!,

I have Cubase Element 10 and purchase the Cubase Artit 10. Waiting for my USB eLicense.

My question:

Do I have to remove my older versions of Cubase ( AI 9.5 and Element 10) before installing Cubase Artist 10

Thank you
If you bought the upgrade to go from Element to Artist, you will need to move your soft eLicense of Element to the USB key in order to upgrade your license. So, you will loose the ability of opening Ele 10. But your Ele 10 projects will open no problem in Artist 10. If you bought a full version of artist 10, you can use both.

Blink
27’’ iMac i5 w/24gb ram, macOS10.14.5, Cubase Artist 10.0.20, Logic Pro 10.4.5, PT 2019.6, Apogee Duet, UAD Satellite Quad, Genelec 8040a, Komplete 8, Omnisphere, Korg Legacy Collections, Waves Studio Classic Collection & Dave Clarke EMP. Korg Z1ex, Gibson LP Classic, Fender Telecaster.

Mario Leblanc
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:47 pm
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by Mario Leblanc » Sat Sep 14, 2019 12:34 am

Thank You.

Everything works find. But, if I take out my USB key from the laptop, Cubase,s not working. Is that normal?

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1655
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Colorado Springs, CO USA
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by Scab Pickens » Sat Sep 14, 2019 12:39 pm

Mario Leblanc wrote:
Sat Sep 14, 2019 12:34 am
Thank You.

Everything works find. But, if I take out my USB key from the laptop, Cubase,s not working. Is that normal?
Yeah, that's how it's designed.

Mario Leblanc
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Sep 10, 2019 7:47 pm
Contact:

Re: Cubase Artist 10

Post by Mario Leblanc » Fri Sep 20, 2019 5:45 pm

Thank You!

I`ve just bought Groove Agent 5 and Essentiel Metal, Do I have to load them on my C disk ssd (256 GB), where is my Cubase, or I could load them on my D disk Hd ( 1 TB), where I save my projects.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: amoklava, djkey, glittle, lovegames and 10 guests